Stichting KunstWerkt

Sokkels

Een kunstwerk wordt door een sokkel van de grond getild en in ons blikveld gebracht. Dit zorgt ervoor dat we naar een persoon of kunstwerk ‘op gaan kijken’. Door de sokkel wordt de status van een kunstwerk verhoogd. Als beelden van hun sokkels worden gehaald, is dat een onherroepelijk teken van statusverlies.
In de expositie ‘Sokkels’ onderzoeken tweeëntwintig kunstenaars welke betekenis de sokkel heeft voor hun werk en de symbolische waarde die zij daaraan willen meegeven.

Marloes Aben
Mirjam Boomert
Gerrit Bruins
Ilona Bruins
Jan van Dorp
Mariska van den Enden
Nancy Hoogstad
Henk Horsten
Frans Huisman
Ahrend van Ipenburg
Friedie Kloen
Yvon Koopman
Ton Krijnen
Astrid Meijer
Bert Mulder
Jolanda Peeters
Jeroen Staal
Pauline Tonkens
Rob van der Ven
Vera Whistler-Witleer
Andie Wieringa
Frans de Winter
De kunstenaars komen uit Schiedam, Rotterdam, Delft, Vlaardingen, Maassluis en Den Bosch.

Periode

vrijdag, 11 maart, 2022 tot zondag, 10 april, 2022

Agenda

 • Pop-Up-Atelier 'Sokkels'

  zo 13 mrt, 15:00 - 17:00

  Yvon Koopman en Astrid Meijer hebben, voor hen, inspirerende materialen verzameld. Ze nodigen je uit om tijdens de opening en/of elke zaterdag van 15.00 tot 17.00 uur zelf een kunstwerk op een sokkel te creëren en een foto als souvenir mee naar huis te nemen.

 • Opening 'Sokkels'

  zo 13 mrt, 15:30

  Door Frans Huisman, bestuurslid van st. KunstWerkt.

 • Feestelijke finissage 'Sokkels'

  zo 10 apr, 15:00

  De laatste dag van de allerlaatste KunstWerkt tentoonstelling in de Boterstraat komt in zicht! Daarom geven we deze keer een extra feestelijk tintje aan de finissage. Een afscheid is tenslotte niet niks... Hoewel we kunnen uitkijken naar een nieuwe start, op een prachtige locatie!

  De tentoonstellingsruimte is geopend vanaf 13.00 uur, de bar vanaf 15.00 uur. Er is muziek (Elly Bezemer) en er zijn hapjes en drankjes.
  Om 15.30 uur start het kunstenaarsgesprek met Cilia Batenburg. Zij gaat in gesprek met enkele van de (22) deelnemende kunstenaars aan Sokkels en het publiek.
  Om 17.00 uur praat voorzitter Arjen Baas ons bij over de ins and outs van de nieuwe huisvesting en de actuele stand van zaken daarvan.
  Arno Bauman geeft een toelichting op de openingstentoonstelling ‘De Magie van Polaroid’ die gepland staat van 10 juni - 10 juli.
  We blijven een uurtje langer open, tot 18.00 uur.