Stichting KunstWerkt

Evolve

Tien vrouwelijke kunstenaars tonen ruimtelijk werk in een groepsexpositie. Ze hebben Evolve als titel gekozen omdat het staat voor groei, ontwikkeling, ontplooien en ontvouwen.

De kunstenaars komen samen om elkaar te versterken, te inspireren en wijsheid te delen, met elkaar en met de bezoekers van de tentoonstelling.

Ze tonen ruimtelijk werk, beelden in steen, keramiek, hout, vilt, staal en mixed media. Er zijn bijzondere optredens, voordrachten, dans, een lezing en workshops.

Alice Bakker
Femmie Duiven
Maaike van de Gevel
Tilly Heijster
Francisca Henneman
Nancy Hoogstad
Marian Kastelein
Friedie Kloen
Tjitske Koopmans
Ingrid van den Oord

Organisatie: Friedie, Tilly en Nancy

Achtergrondinformatie activiteiten en workshops

Amber Rahantoknam (1996) is een multidisciplinair kunstenaar die zich beweegt op het snijvlak tussen poëzie, illustratie en performance. Met haar persoonlijke gedichten onderzoekt ze thema’s als complex trauma, vrouw zijn en transformatie. Ze schrijft het liefst over dubbelzinnigheden: hoe valt de veelheid van dit lichaam en leven in woorden te vangen? Haar werk kun je volgen op instagram via @hartdraden of @ambigou.illustrations.

Francis Sciarone is een gepassioneerde danser gespecialiseerd in zowel moderne als klassiek ballet. Met de techniek van ballet en de expressieve kracht van moderne dans brengt ze haar eigen choreografieën tot leven. Met de elegantie en de dynamiek van de verschillende stijlen gaat ze op zoek naar nieuwe manieren om emoties en bewegingen te verkennen en uit te drukken. Neem contact op met Francis.

Beeldend kunstenaar en dichter Ingrid van den Oord geeft een voordracht met daarin een selectie uit haar gedichten. De keuze voor bestaand én nieuw werk is geïnspireerd door het thema Evolve. De gedichten van Ingrid spreken vanuit een vrouwelijk perspectief. Het ene gedicht is daarin meer specifiek dan het andere. Voor één speciaal gedicht is ze een samenwerking aangegaan met Tymen van der Wijk. 

Tymen van der Wijk (1980) begon op 16-jarige leeftijd met gitaarles. In 2004 pakte hij, bij gebrek aan bassisten in de lokale scene, zijn eerste basgitaar op. Na verschillende metal-, punk- en hardcorebandjes, is hij nu bassist van hardcoreband From the Heart en rockcoverband Next Value. Daarnaast maakt hij soms muziek voor speciale gelegenheden, filmprojecten en begeleiding.

Friedie Kloen is beeldhouwer en zal tijdens deze tentoonstelling de workshop ruimtelijk werken verzorgen. De tentoonstelling Evolve is inspiratiebron om zelf aan de slag te gaan. Aan de hand van kleine opdrachten gaan we ruimtelijke objecten maken. De materialen waarmee gewerkt kan worden zijn hout, textiel, piepschuim, speksteen, klei etc.

Alles stroomt. Alice Bakker laat zien hoe onder haar handen staal in beweging komt en starre platen veranderen in soepele lijven. Tijdens haar lezing gaat Alice letterlijk de titel Evolve volgen. Ze neemt de bezoekers mee in het proces van taalplaat naar beeld, en hoe het staal in beweging te brengen. 

Periode

donderdag, 24 oktober, 2024 tot zondag, 17 november, 2024

Agenda

  • Opening "Evolve"

    zo 27 okt, 15:30

    Opening met dichtkunst van en door Amber Rahantoknam en moderne dans door Francis Sciarone.

  • Performance & voordracht

    za 2 nov, 14:30

    Een performance en een voordracht van gedichten door Tymen van der Wijk (bassist) & Ingrid van den Oord (dichtkunst).

  • Workshop

    zo 3 nov, 14:30 - 16:30

    Workshop objecten maken door Friedie Kloen. Meld je vooraf aan bij Friedie onder vermelding van de gewenste datum.

  • Workshop

    za 9 nov, 14:30 - 16:30

    Workshop objecten maken door Friedie Kloen. Meld je vooraf aan bij Friedie onder vermelding van de gewenste datum.

  • Lezing

    zo 10 nov, 14:30

    Lezing over haar eigen werk en het proces van staal in beweging brengen door Alice Bakker. Meld je vooraf aan bij Alice.

  • Workshop

    za 16 nov, 14:30 - 16:30

    Workshop objecten maken door Friedie Kloen. Meld je vooraf aan bij Friedie onder vermelding van de gewenste datum.

  • Finissage "Evolve"

    zo 17 nov, 15:30

    Bezoekers gaan in gesprek met de kunstenaars.