Stichting KunstWerkt

Ingrid van den Oord

If I knew then what I know now

About

De conceptuele benadering en introverte aard van beeldend kunstenaar Ingrid van den Oord (1967)
levert bijzonder werk op. Zij richt zich op de vraag hoe mensen zich tot elkaar en de snel veranderende maatschappij verhouden, en woelt in de tijdgeest. Hoe gaan mensen om met het voortsnellen van tijd, revoluties, digitalisering en sociale verschuivingen, en met invloed van toepassingen voortkomend uit wetenschap en onderzoek? 

Ingrid werkt veel in hout, dat voor haar een goed uitdrukkingsmateriaal is gebleken. Als een werk of een idee erom vraagt, pakt ze ook andere materialen en technieken op, ook als dat buiten haar comfortzone is.

En ze is dichter. In 2013 heeft ze haar debuut poëziebundel uitgebracht, in aug 2016 haar tweede bundel. In 2017 is er een audiobook uitgegeven van de bundel kanaalrat. Op 18 aug 2018 de publicatie van de bundel ZOET & ZILT ter afsluiting van twee jaar dichter van de Hoeksche Waard. Ook in audiobook verkrijgbaar. In 2021 volgde de bundel: 'Vang de derde’. Haar gedichten zijn opgenomen in diverse bundels en bloemlezingen. 

Ingrid werkt tevens in opdracht, en exposeert met regelmaat. Ze zoekt daarvoor ook naar interessante locaties en fijne samenwerkingen.
Ze exposeert zowel solo als in groepsexposities. Die laatste boeien omdat dan samen met andere kunstenaars en ander werk een nieuw verhaal verteld gaat worden. 

Ingrid is lid sinds juni 2023.

Exposities