Stichting KunstWerkt

Ondertussen

Twaalf deelnemers tonen werk gemaakt in 'de lockdown' of werk gelinkt aan dit onderwerp. Iedere kunstenaar gaat anders om met deze uitzonderlijke tijd. Sommigen trekken zich terug in hun 'veilige' atelier met de focus op hun werk en leven in een vacuüm, afgesloten van de buitenwereld. Anderen zuigen het nieuws op, willen de wereld wakker schudden en zoeken een manier om met hun werk te reageren. De pandemie bepaalt het wat, de kunstenaars het hoe.

I.v.m. de maatregelen rondom het coronavirus kunt u vooraf een gratis kaartje aanschaffen voor de opening via deze link naar Eventbrite  en/of finissage via deze link naar Eventbrite .

Marita Beukers Herontdekking van de natuur in zwart-wit.
Gerrit Bruins Oude verhalen die vertellen van rampen, goden en vreemde verschijnselen inspireren mij nu tot nieuwe illustraties.
Inge van Haastert Coronatijd is een onbekende tijdspanne. Eerder is een herinnering, later nog onzichtbaar; ondertussen is alleen het nu.
Pim van Halem In de tussentijd danste mijn potlood op vliesbehang, dat ik in een langdurig proces met potloden inkleurde.
willem van hest Tijdens deze periode kon ik niet in de botanische tuin Kralingen terecht, maar heb ik toch stiekem geplukte bloemen verbeeld in het atelier.
Aldo Hoeben Geef me een hand' is een installatie waarmee we elkaar contactloos een hand kunnen geven.
Nancy Hoogstad Een enkele cel is de oorsprong van alles dat leeft en alles dat leeft gaat verbindingen aan.
Ahrend van Ipenburg Onnatuurlijke, samengestelde landschappen.
Karin de Visser Het was een kuttijd. Het beste was om er iets moois van te maken.
Jan Wagner Mijn grafkronen symboliseren de vergankelijkheid, de betrekkelijkheid van alles, zoals ook tijdens de coronacrisis.
Andie Wieringa Corona-assemblages van bestaande elementen tot één compositie samengesteld.
Sasha Zuidam Pandemie, al voorspeld en beschreven in oude verhalen, waarin de vrouw vaak boosdoener is.

Periode

vrijdag, 14 augustus, 2020 tot zondag, 30 augustus, 2020

Agenda

 • Opening

  vr 14 aug, 15:30

  Opening door historicus en journalist Han van der Horst.

  I.v.m. de maatregelen rondom het coronavirus kunt u vooraf een gratis kaartje aanschaffen voor de opening via Eventbrite .

 • Finissage & Kunstenaarsgesprek

  zo 30 aug, 15:30

  Finissage met het Kunstenaarsgesprek door Cilia Batenburg.

  I.v.m. de maatregelen rondom het coronavirus kunt u vooraf een gratis kaartje aanschaffen voor de finissage via Eventbrite .