Stichting KunstWerkt

Nieuwe Impuls

Update 14 januari 2021

Helaas moeten wij, net zoals alle culturele instellingen onze deuren nog even gesloten houden. Onze traditionele nieuwjaarsexpositie 'Nieuwe Impuls' hebben we nog niet kunnen openen en het is lastig voorspellen wanneer dit wel kan. Uitstel betekent geen afstel. Zodra de omstandigheden het toestaan kunt u het werk van onze nieuwe deelnemers komen bewonderen. Wij houden u hier op de hoogte van onze alternatieve plannen.

— — —

Het is een vaste gewoonte om het jaar te beginnen met een expositie waarin nieuwe deelnemers van st. KunstWerkt hun werk presenteren, de ‘Nieuwe Impuls’. Ondanks het coronavirus kon st. KunstWerkt in 2020, na een zorgvuldige ballotage, maar liefst zes nieuwe deelnemers verwelkomen.

Marloes Aben gebruikt een visuele prikkel als startpunt voor nieuw werk. Het beeld zelf vormt zijn eigen werkelijkheid.
Martine de Heij vangt beweging en schaduw in haar fotowerk, realiteit in abstracte composities.
Carine Hooykaas baseert haar collages op het landschap en balanceert daarbij tussen minimalisme en abstractie.
Friedie Kloen wordt geinspireerd door hout en het fysieke proces van houtbewerking.
Eric van Straaten zoekt naar beeldende mogelijkheden binnen de beperking van zijn werkplek, zijn boot.
Kim Everdine Zeegers werkt met gezichten die als plooibare maskers tussen het innerlijk van zichzelf en de ander staan.

De statuten van stichting KunstWerkt zijn getekend op 23 januari 1991. Dit actieve en kleurrijke kunstenaarscollectief bestaat in 2021 dus 30 jaar! Juist nu, omdat kunst troost biedt en tot de verbeelding spreekt, vieren we dit, tegen de gure coronawind in. Het hoe en wat leest u van maand tot maand op onze website, Facebook en in onze Vrienden-nieuwsbrief. Uiteraard vieren we verantwoord, passend binnen de situatie en richtlijnen van het moment.

I.v.m. de maatregelen rondom het coronavirus kunt u vooraf een gratis kaartje aanschaffen voor de opening, finissage en/of kunstenaarsgesprek. Zie agenda.

Word Vriend van Stichting KunstWerkt!
Vanaf 25 euro per jaar kunt u Vriend worden en de stichting ondersteunen in haar activiteiten.

2020 was een moeilijk jaar. Toch heeft st. KunstWerkt een mooi programma getoond. Kijk deze en andere exposities van st. KunstWerkt terug met Expogemist.nl

Periode

vrijdag, 1 januari, 2021 tot zondag, 14 maart, 2021