Stichting KunstWerkt

Glinsteroogjes

DE DICHTER! EN VRIENDEN
In mei 2023 overleed onze collega, vriend en partner, de visueel poëet Gerrit van Schuppen.

We herinneren Gerrit als de onafscheidelijke helft van het kunstenaarsduo SAGE. Samen met Saskia van Herwijnen maakte hij vele jaren werk vol briljante vondsten en visuele poëzie installaties, vaak met de bescheiden titel ‘Poging tot Poëzie’. Maar onder het pseudoniem Werner Spaland was Gerrit ook dichter! en schreef en tekende onder andere een dagelijkse weerslag op de actualiteit en het leven.

In deze tentoonstelling is werk te zien van SAGE en vrienden van de dichter! die samen een eerbetoon aan het werk en de spitsvondigheid van Gerrit geven. We vieren de diversiteit en veelzijdigheid van zijn artistieke werk. Het is een expositie vol werk in beeld en woord waarbij Gerrit zelf ongetwijfeld glinsteroogjes zou hebben gehad.

Aldo Hoeben
Diet Wiegman
Helen White (GB/B)
Jet HH Crielaard
Marcel van Maele (B)
Michel Snoep
PJ Roggeband
Renaat Ramon (B)
Rob van der Ven
SAGE
Sjef Henderickx
Yvon Koopman

Periode

donderdag, 4 april, 2024 tot zondag, 28 april, 2024

Agenda

 • Opening "Glinsteroogjes"

  zo 7 apr, 15:30
 • Wissellijst

  zo 7 apr, 16:00

  In de ruimte hangt een gestileerde wissellijst. Tijdens de opening zal deze gevuld worden met een gedicht van Werner Spaland. Daarna zal in deze ‘lijst’ ieder weekend werk van een andere kunstenaar te zien zijn.
  Met medewerking van  Ane Koczorowski, Theo Gootjes, Tineke Weber en Pieter Zandvliet.

 • PLANTEGROND (expeditie)

  zo 14 apr, 13:30

  Wonderlijke wandeling door stadspark De Plantage met PJ Roggeband. Aanmelden bij Saskia van Herwijnen met vermelding van activiteit. Deelname gratis.

 • PLANTEGROND (expeditie)

  zo 14 apr, 15:30

  Wonderlijke wandeling door stadspark De Plantage met PJ Roggeband. Aanmelden bij Saskia van Herwijnen met vermelding van activiteit en tijd. Deelname gratis.

 • Informele middag

  za 20 apr, 14:00

  Met o.a. de ‘BreiPraatStoel’, de gelegenheid om een gedicht te lezen en voor te dragen en koffie en thee met wat lekkers.

 • Finissage "Glinsteroogjes"

  zo 28 apr, 15:30