Zwartgeblakerd

Jonge spruiten groen op dekens van as geven ons hoop. We graven prehistorische vuurplaatsen op om onze voorouders te leren kennen. Rookafdrukken van handen in grotten bewijzen dat wij mensen er lang geleden al waren en laten zien hoe wij probeerden de wereld te begrijpen. Verbrande bibliotheken en boeken zijn voor ons een teken voor het verlies van cultuur.

'Vuur vernietigt en uit vuur ontstaat leven.'

Vuur laat sporen na van onze geschiedenis. Ons hedendaagse leven krijgt kleur en betekenis op de restanten van ons verleden. Geblakerde industriële gebouwen conserveren ons verleden en zijn tegelijkertijd een plek waar wij graag onze latte macchiato drinken.

De expositie ‘Zwartgeblakerd’ bestaat uit kunstwerken die verwijzen naar sporen van vuur waarin we onze geschiedenis herkennen en waarin we zoeken naar nieuwe symbolische betekenissen.

Kunstenaars
Judith Aardse Delft
Gerrit Bruins Schiedam
Diederik Klomberg Schiedam
Ton Krijnen Den Bosch
Jolanda Peeters Delft
Irma Rengur Vlaardingen

vrijdag, 29 januari, 2021 tot zondag, 21 februari, 2021

• Opening

zo 31 jan, 12:30

Opening door Hugo Bongers, publicist en bestuurder, voormalig museumdirecteur en lid van de Adviesraad van KunstWerkt.

• Finissage & Kunstenaarsgesprek

zo 21 feb, 15:30