Stichting KunstWerkt

One Step Beyond

Wat is de zin van meditatie, mindfulness en spiritualiteit? Wij hebben als beeldend kunstenaars een onderzoek gedaan naar de (on)zin van meditatie en het niet-alledaagse met mensen die ervaring hebben met yoga, meditatie, oosterse en westerse spiritualiteit en met elkaar. We presenteren onze kunstwerken, een film, een boek, workshops en gesprekken.

Er is meer tussen hemel en aarde.

Judith Aardse, Marita Beukers, Ron Blom, Gerrit Bruins, Ilona Bruins, Kaije Feenstra, Willem van Hest, Hans van den Hooven, Ben Metz, Magriet Mostert en Vera Whistler-Witleer

Periode

vrijdag, 9 juli, 2021 tot zondag, 1 augustus, 2021

Agenda

  • Opening

    zo 11 jul, 15:30

    Openingingshandeling door willem van hest. Sjamanistische performance door Vera Witleer-Whistler en performance 'being present' door Ron Blom.

  • Yoga & Kunstenaarsgesprek

    zo 18 jul, 11:30

    11.30 uur Yoga workshop door Dorine van der Beek. Aanmelden via mail.
    14.00 uur Groepsgesprek met kunstenaars, yogadocente Dorine van der Beek en Qigong instructeur Leen Steen, onder leiding van Cilia Batenburg.

  • Filmpremiere, boekpresentatie, Qigong & verdieping

    zo 25 jul,

    11.30 uur Qigong kennismakingsles door Leen Steen. Aanmelden via mail.
    14.oo uur Gedachten van predikant Ilse Hogeweg over westerse en oosterse spiritualiteit. Na afloop gelegenheid voor vragen.

    Filmpremière ‘one step beyond’ van Ron Blom.
    Boekpresentatie ‘one step beyond'.

  • Finissage

    zo 1 aug, 13:30

    13.30 uur Jazztrio B10 met Henk Scheepstra: piano, Laura van Dijke: dwarsfluit, Hans van den Hooven: zang, met jazz standards.
    14.00 uur Taartproeverij geïnspireerd op de 'beeldige taarten' in de etalage van Pita delicatessen, een initiatief Van Yvon Koopman.
    15.30 uur ‘God is liefde’, column van voorzitter Arjen Baas.
    16.00 uur Jazztrio B10
    16.30 uur Uitreiking van de 'beeldige taarten trofee'.