Stichting KunstWerkt

Jan Wagner 80

Dit jaar wordt de oudste KunstWerkt-deelnemer Jan Wagner tachtig jaar. Hij viert dit met familie, vrienden en belangstellenden op zondag 1 maart met een feestelijke bijeenkomst en een grote expositie van kleine werken uit zijn lange loopbaan.

'Schilder en tekenaar Jan Wagner verbeeldt de emotionele lading die de tijd aan de werkelijkheid verleent.'

Jan Wagners artistieke inspiratie ligt in zijn passie voor geschiedenis in de ruimste zin van het woord. Na zijn opleiding aan de Rotterdamse Academie van Beeldende Kunsten tekende hij interieurs, landschappen en stillevens, onder invloed van Jan Jongert die hem de schilderachtige mogelijkheden van pastelkrijt leerde uitbuiten. Gaandeweg ontwikkelde hij een aantal thema's die alle, ondanks uiterlijke verscheidenheid, uit dezelfde inspiratiebron voortkomen: 'de fascinatie voor processen van verval, voor dingen waar de adem van de tijd overheen is gegaan', zoals publicist Jan Donia het treffend verwoordde.

St. KunstWerkt heet u op vrijdag 28 en zaterdag 29 februari (preview) en zondag 1, vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 maart van 13.00 tot 17.00 uur van harte welkom in Ruimte in Beweging, Boterstraat 81, 3111 NB Schiedam.

Periode

zondag, 1 maart, 2020 tot zondag, 8 maart, 2020