Stichting KunstWerkt

IM-PULSE

In het voorjaar van 2016 werd Mirjam met haar eigen grenzen geconfronteerd. Het jarenlang dragen van een sociaal masker begon zijn tol te eisen en haar ware identiteit aan te tasten; een mentale breuk was onvermijdelijk. De impact op haar leven was groot en er volgde een lange periode waarin inspiratie en creëren niet meer vanzelfsprekend waren.

Na beëindiging van een medicatietraject in het voorjaar van 2019 was er behoefte om terug te kijken op deze ingrijpende periode: een verkenning van haar eigen mogelijkheden, angsten en kwetsbaarheden. Dit resulteerde in de textiele installatie 'IM-PULSE', Mirjams eerste solo-expositie bij KunstWerkt.

Mirjam Boomert heeft veel interesses, zoals blijkt uit eerdere exposities: o.a. Break the mould, Papier Hier!, Nieuwe Stijl, Stof en Voel! (bezoekers mochten de werken aanraken), maar textiel wordt steeds belangrijker in haar werken. Zo ook bij IM-PULSE waar de textiele installaties haar kwetsbaarheid weergeven.

Waar ruw
zacht is
en sterk
ook zwak
stroomt
vurig rood
door donkere
tunnels
aangejaagd door de
ontoombare motor
die ons
alle hoeken
van de
wereld
laat zien.

Uit IM-PULSE

Periode

vrijdag, 24 juli, 2020 tot zondag, 9 augustus, 2020

Agenda

 • Opening

  za 25 jul, 13:00

  Alternatieve opening in de grote danszaal van Ruimte in Beweging. Bezoekers krijgen een inkijkje in Mirjams hoofd met o.a. filmbeelden, muziek en poëzie.

  I.v.m. het coronavirus kunnen bij deze opening, per half uur, maximaal 10 bezoekers tegelijk aanwezig zijn. Kaartjes worden vooraf verkocht à € 2,- per stuk (incl. 1 consumptie). Informatie en tickets: www.mirjamboomert.nl/tickets

 • Kunstenaarsgesprek

  zo 9 aug, 11:00

  Het kunstenaarsgesprek met kunsthistorica Cilia Batenburg is online te zien vanaf 9 augustus 11.00 uur, via www.mirjamboomert.nl/dialoog.