Stichting KunstWerkt

Fotofestival

KunstWerkt opent haar deuren voor het Foto Festival Schiedam en toont het werk van drie fotografen. Deze editie staat de fotograaf als renaissance-mens centraal: fotografen als ontdekkers en hervormers van ons wereldbeeld.

Met het thema Re: Search presenteert het een staalkaart aan beeldmakers die in al hun verwondering en obsessieve experimenteerdrift verschillende werelden bevragen. Re: refereert aan hoe de fotograaf de dialoog aangaat tussen het geportretteerde en zijn of haar zienswijze. In groter verband aan de dynamiek tussen fotografie, (digitale) beeldcultuur en de samenleving. Search geeft de urgentie aan om fotografie te zien als onderzoeksmiddel, methodiek of experiment, maar vooral als zoektocht om tot wezenlijke ontdekkingen te komen.

Lilia Luganskaya Investigation of Love
Er wordt gezocht naar de raakvlakken tussen thema’s zoals grenzen, bureaucratie, romantiek en waarheid. Luganskaya liet zich inspireren door haar aanvraag voor een Nederlandse verblijfsvergunning. Een verzameling van 514 persoonlijke objecten wordt behandeld als bewijslast en worden klinisch, neutraal en als een catalogus gefotografeerd.

George Selley A Study of Assassination
De manual 'A Study of Assassination'
werd in 1954 gemaakt om CIA getrainde huurlingen op te leiden. Het doel: de democratisch verkozen leider van Guatamala kolonel Jacobo Arbenz Guzman afzetten. Tegelijkertijd werd, door massale pr- en reclame campagnes, het imago van de banaan in onze populaire cultuur, als een gezond, plezierig en onschuldig stuk fruit beïnvloed.

Lana Mesic Towers
De beelden in deze serie zijn een verzameling van illusies en een protest tegen de huidige samenleving waarin er vrijwel geen ruimte meer is voor de ‘loser’ of de antiheld. Het onvermogen van de moderne mens om te mogen en kunnen falen staat centraal. De door Mesics gebouwde torens zullen na verloop van tijd ineenstorten en alleen fotografisch bewijs achterlaten.

Periode

zondag, 23 september, 2018 tot zondag, 28 oktober, 2018