Stichting KunstWerkt

Menagerie Splinterbeest

Het ‘Splinterbeest’ is terug van weg geweest. Na kunststudiereizen naar het immense wildpark Serengeti in het Afrikaanse Tanzania en naar de oerbronnen van onze aarde op IJsland is Annette Splinter klaar met haar nieuwe tentoonstelling: ‘Menagerie Splinterbeest’: levensgrote acrylschilderijen van onder andere een nijlpaard, wolf, eland-antilope, wilde hond, jakhals en een ezel.

Annette Splinter is door de dierenwereld zo gefascineerd geraakt dat zij er decennia lang studies van maakt voor haar bijzondere tentoonstellingen. Na bezoeken aan het Natuurhistorisch Museum en Diergaarde Blijdorp in Rotterdam was haar honger naar de analyse en ontleding van het wezen van haar dieren niet meer te stoppen en verbreedde ze haar horizon. Zo nam ze in Afrika deel aan safari’s, niet toeristisch maar met een gids in een landrover. Niet alleen het doen en laten van de dieren in de natuur bestudeerde zij, maar ook hun vellen en beenderen in musea.

De expositie toont schilderijen van Annette Splinter met als gast/kunstenaar Karin de Visser die haar objecten laat zien.

Periode

zondag, 22 september, 2013 tot zondag, 6 oktober, 2013